joi, 9 septembrie 2010

Măslinul.Prima „recoltă”


Nu știm cum ne-am trezit cu un măslin în curte.Măslinul,care nu a fost plantat de către noi și a fost identificat ca Măslin în urmă cu vreo 10 ani,a început dea roade.E greu de văzut toată situația dar se pare că sunt în jur de 100 de boabe și nu 100 de Kg.:)).E clar că nu voi face ulei de măsline anul acesta :)).Va trebui să cumpăr din magazine necesarul.

4 comentarii:

  1. Bine ai venit pe blogul meu Gingășie.
    Realitatea este că măslinul nu trebuia să se prindă la „clima noastră”.Măslinul din postare este într-o climă la care este perfect adaptat.
    Măslinul din postare este în curtea mea din ...Israel

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce norocos eşti! Acum poţi mânca măsline direct din copac. Poate vor mai apărea şi alţi copăcei... suficienţi cât rodul lor să te ajute să faci măcar o sticlă de ulei. :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Carmen,asta sigur nu pot s-o fac pentru că fructele alea miraculoase sunt total incomestibile fără prelucrare/preparare.Am vorbit cu un mic producător de ulei de măsline și mi-a zis că trebuie minimum 100 de kg. de fructe ca să fie rentabilă presarea uleiului, din punct de vedere economic.Am o altă posibilitate,în viitorii ani,să adun vreo 10 kg. de fruct și să mă asociez cu un producător mai mare și să primesc vreo 2-3 litri de ulei.
    Văd eu,ce fac ;))

    RăspundețiȘtergere