miercuri, 4 august 2010

Passiflora edulis-Maracuia



Passiflora sau fructul pasiunii Maracuia - (passiflora edulis). Cunoscut mai mult sub denumirea de fructul pasiunii, este originar din zona Amazonului. Exista peste 300 de specii de maracuia, frunzele lor sint de diferite nuante de verde, iar florile au culoarea purpurie. Fructul are o forma lunguiata, iar culoarea sa difera in functie de specie de la alb-verzui la purpuriu. Maracuia este considerat unul dintre cele mai gustoase fructe exotice, iar miezul sau are culoare rosie sau galbena. Fructul cu miezul rosu este mai aromat decit cel galben. Maracuia este recomandat si in medicina, impotriva colitei si a altor afectiuni stomacale, precum si impotriva insomniei si a bolilor de piele.

6 comentarii:

  1. Si chiar este afrodisiac sau e doar o legenda urbana? :P

    RăspundețiȘtergere
  2. Bogdan,chiar NU este afrodisiac. Numele de ''floarea pasiunii'' - ''flos passionis'', vine de la preotii spanioli sositi in sudul Americii in secolul al XVII-lea, si se refera clar la patimile lui Christos. Pornind de la aceasta descriere facuta de preotii spanioli, passiflora a primit denumiri cu conotatie religioasa care insa s-au modificat in timp: a fost cunoscuta si ca ''espina de christo'' - ''coroana lui Christos'' in Spania sau ''Steaua Fecioarei Maria'' in Germania

    RăspundețiȘtergere
  3. Fructul- dacă e dăruit cu drag face bine şi la inimă...:)
    Floarea- parcă e o caracatiţă...miroase?

    RăspundețiȘtergere
  4. Toate florile dăruite cu drag fac bine la inimă.
    Nu are niciun miros floarea,dar fructul când se coace are un miros exotic pe care nu-l pot descrie,nu-l pot asemăna cu nimic.Nu toată lumea agrează acest miros.Nu este un miros neplăcut nicidecum,dar este inedit.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ne rămâne doar să ne înfruptăm... :)

    RăspundețiȘtergere