vineri, 9 iulie 2010

Buchetul meu.


Horoscopul românesc străvechi
Publicat pe 5 Martie 2009
In traditia populara romaneasca, faptul ca ne-am nascut intr-o anumita luna a anului nu reprezinta o simpla coincidenta. Asa ne-a fost scris, asa ne-au harazit ursitoarele. Sub nicio forma nu te poti impotrivi destinului. Sistemul stravechi de descifrare a personalitatii unei persoane este unul intuitiv si bazat pe un ascutit spirit de observatie. Iata asadar care sunt cele 12 zodii-luni ale horoscopului romanesc si principalele trasaturi ale acestora:
Zodia Cancerului (cei născuți în luna iulie, luna lui Cuptor) – Luna lui Cuptor le-a orânduit celor născuți în zilele sale foc și ardere, pârjol și sleire. Nativii lui cuptor au sentimente nobile și calde, dar un caracter sensibil. Prea sensibil, cu prea multă ușurință rănit și călcat în picioare ... Sunt impresionabili și cad des în accese de gelozie. Iubirea lor este devotată și sinceră și statornicia sentimentelor acestora o poarta până dincolo de moarte. Nu ajung bogați, dar pot ajunge intelectuali de seamă.
Zodia Leului (cei nascuti in luna august, luna lui Gustar) – Cei puternici sunt nascuti in luna lui Gustar credeau inteleptii poporului, iar abilitatea acestora de a citi in vreme si in semnele ei rareori dadea gres. De statura mica, predispusi spre ingrasare, cu privirea dura, necugetati la vorba, dar siguri la fapte, fara iertare, energici si virili, cei nascuti in luna lui Gustar au aptitudini variate, dar mai ales practice. Sunt orgoliosi si patimasi, incapatanati mergand pana la absurd. Nimeni si nimic nu-i poate convinge ca au gresit in ceea ce au savarsit. Se vad marinimosi si niste luptatori in numele dreptatii si al binelui, chiar daca uneori nici nu stiu ce inseamna aceste teorii. Sunt fauriti din plamada conducatorilor, iar taria lor sufleteasca este de admirat si invidiat.
Zodia Fecioarei (cei nascuti in luna lui septembrie, luna lui Rapciune) -Cei ce s-au nascut in luna lui Rapciune sunt calmi, blanzi, linistiti, lipsiti de fatarnicie atat fata de ei cat si fara de ceilalti. Nativii lui Rapciune sunt protejatii de seama ai ursitelor, reusind cu usurinta sa refaca punti daramate pana la caramida de altii. Unii dintre ei vor reusi in viata, altii vor ramane in stadiul din care au plecat. Norocul acestora in viata depinde foarte mult de persoanele care ii sustin si care ii insotesc pe drumul vietii. Luna lui Rapciune predispune la boli scurte, dar sistematice, la rusine, timiditate si la maniere simple, dar frumoase. Plamanii si rinichii reprezinta organele lor sensibile.
Ăsta de sus este buchetul meu de anul trecut.Ghici câți sunt:))?

PS: le recunosc pe toate în afara acceselor de gelozie!

15 comentarii:

  1. La multi ani! Multa sanatate ca restul vine de la sine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulțumesc Irina.Nu ai încercat să numeri florile =))?

    RăspundețiȘtergere
  3. Mulțumesc April,chiar că asta-i cel mai important.

    RăspundețiȘtergere
  4. Omuleeeeee! Laaa Muuuulţi aaaani şi frumoşi şi râzăcioşi şi cu dorinţe împlinite şi cu oameni dragi în jur şi cu suflet uşor şi cu sănătate ca să te bucuri de toate astea!
    mwahhhhhhhîîîîî!:-*
    n-am încercat să-i număr! şi nici nu încerc! :) ştiu io ce ştiu! :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Mulțumesc,știi tu de ce ai pus așa de mulți „u”și„a”=))))))

    RăspundețiȘtergere
  6. să fii sigur că nimic nu e întâmplător! :D

    RăspundețiȘtergere
  7. ... =))nici "h"-urile şi "î"-urile !

    RăspundețiȘtergere
  8. ...numai că mă simt neplăcut că primesc felicitările mai repede decât e timpul.Am crezut că nimeni nu va observa buchetul,
    .

    RăspundețiȘtergere
  9. Irina trebuie să recunosc că „h”urile și„î”urile nu le-am descifrat încă =))))

    RăspundețiȘtergere
  10. pune-le la borcan până vine timpul! cu tot cu h-uri şi î-uri! :))

    RăspundețiȘtergere
  11. Numai așa fără nimic în borcan?Nu se strică?

    RăspundețiȘtergere
  12. nuuuuu! cum să se strice? cresc! :D

    RăspundețiȘtergere