luni, 7 februarie 2011

Pomelo

Pomelo este cel mai mare fruct citric.Vedeți:

Pomelo, regele fructelor



Îti amintesti de la scoala, poate, ca în literatura noastra romantismul a aparut dupa clasicism, desi în restul Europei s-a ordinea a fost inversa. Ei bine, cam asa s-a întâmplat si cu aparitia pe piata a fructului numit Pomelo care ne-a dus cu gândul ca ar fi vreun urmas mai bine dezvoltat al grapefruitului, desi grapefruitul este rezultatul încrucisarii dintre pomelo cu portocala. Partea aceasta cu cine si cum a fost obtinut conteaza mai mult ca sa îti impresionezi prietenii prin cultura ta generala. Însa, ceea ce merita într-adevar sa stii despre pomelo consta în faptul ca e un fruct minunat, un fel de doctorul casei, care, din fericire, se gaseste si în supermarketurile de pe la noi.Pomelo este originar din Asia, iar în zilele noastre se cultiva în China, Japonia, Taiwan,Tailanda, India, Bangladesh, Indonezia, Filipine, Tahiti, California, Florida, Israel, etc.
Tot pentru cultura ta generala îti spun ca pomelo este cel mai mare fruct citric (Citrus maxima sau Citrus grandis) având o lungime de pâna la 20 cm si o greutate cuprinsa între 1 si 8 kg. Coaja are o culoare galben verzuie si o grosime de 1,5cm (asta ca sa nu te mire când îl desfaci), iar pulpa în interior seamana cu cea a grapefruitului alb cu deosebirea ca este mai putin zemoasa dar mult mai aromata. Când îti cumperi un pomelo ai grija sa aiba coaja neteda si stralucitoare si sa fie greu când îl ridici.
Chinezii credeau ca acest fruct îi apara de rele si aveau dreptate, pentru ca prin acontinutul sau de vitamine ajuta la prevenirea unor îmbolnaviri, dar poate fi folosit si ca remediu în tratarea diferselor afectiuni de care suferim. Se recomanda consumul sau atât în stare naturala dar si sub forma de suc (cu conditia ca acest suc sa fie baut imediat dupa obtinere). Pomelo este foarte bogat în vitamina C (o jumatate de fruct contine 2/3 din necesarul zilnic), vitamina P, B3, B5, biotina, acid folic, provitamina A, calciu, magneziu, potasiu si alte minerale. Si când te gândesti ce gust placut are!
Se recomanda consumul sau zilnic, fie ca desert, fie ca mic dejun. Si iata ce beneficii îti poate aduce:
- stimuleaza sistemul imunitar;
- efect antioxidant, elimna radicalii liberi;
- stimuleaza secretiile digestive;
- ajuta la eliminarea toxinelor din organism;
- contribuie la reducerea colesterolului;
- favorizeaza absorbtia fierului în intestin;
- activeaza acidul folic;
- are un rol important în producerea hormonilor de catre glandele suprarenale;
- curata ficatul;
- tonifica vasele capilare;
- determina încetinirea arterosclerozei;
- poate fi un remediu în cazul infectiilor virale si bacteriene;
- însoteste cu succes tratamentul pentru glaucom, diabet,etc
- frâneaza procesul de îmbatrânire;
- întareste oasele, creste rezistenta organismului;
- reduce stresul si oboseala;
- scade riscul aparitiei cariilor, etc
Daca v-am convins mergeti neaparat si procurati-va pomelo. Te vei bucura pe loc de aroma sa deosebita si vei aprecia în timp efectele sale miraculoase în ceea ce priveste starea ta generala de sanatate si de bunastare fizica.


http://www.egirl.ro/

10 comentarii:

  1. stiu doar ca imi place. Nu conteaza cine a fost primul, portocala sau grepfrutul. Bine ca s-au gandit sa se intalneasca in incrucisarea asta zemoasa si parfumata!

    RăspundețiȘtergere
  2. iubesc pomelo! este mai anevoios sa-l scoti din rândurile de coji, dar aroma cu care te desfata merita efotrul! Din pacate, la noi nu exista decât câteva luni pe an...
    Nu am stiut cât este de sanatos, dar de gustos... hmmmm, este foarte! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ajunge atât Gabriela.E gustos și sănătos,ce-i trebuie omului mai mult!

    RăspundețiȘtergere
  4. chiar și mie îmi place Andreea, cu toate că nu sunt unu care se omoră după fructe

    RăspundețiȘtergere
  5. Carmen acasă la noi eu sunt CINEVA,adică cineva trebuie să decojească fructul acela.Merită și mă și face să fiu cineva,deci e bine!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Stiam despre pomelo ca este un fruct cu multe beneficii, dar mie mi-au placut tot mai mult pozele. Eu as fi intitulat ultima poza "hora de pomelo".

    RăspundețiȘtergere
  7. Adevărat minoki,ar fi fost un nume potrivit,dar nu m-am gândit la el.În orice caz fructul este foarte gustos,fără să vorbim de beneficiile lui.

    RăspundețiȘtergere
  8. Lipseşte omul câteva zile şi uite ce minunăţii găsesc aici. Chiar n-am gustat niciodată pomelo, dar la câte atuuri are... şi mai ales e unul la care sper să mă ajute... gata, mă pun să-l şi caut prin marketuri.

    RăspundețiȘtergere
  9. Calitățile sunt pentru oamenii de știință,dar gustul îndreptățește căutarea.Este un alt fruct numit Pomelit,voi posta despre el,este și mai gustos decât pomelo.Sper că lipsa de pe blogosferă este motivată.Ai făcut lucruri importante!

    RăspundețiȘtergere