joi, 30 septembrie 2010

Căderea zeilor.

Joaca pisoilor a dus la...căderea zeilor;)!

miercuri, 29 septembrie 2010

marți, 28 septembrie 2010

Duelul

Cei doi combatanți Stănică(în colțul stâng) și Orange(în colțul drept) își măsoară distanța înaintea începerii duelului. „Câmpul”de luptă a fost stabilit de comun acord deasupra gardului,iar armele sunt bineînțeles ghiarele din dotare.

luni, 27 septembrie 2010

Oscar/Oscarini pisoiul.

Oscar,alintat cu numele de Oscarini,este un pisoi tare afectuos și bun.Nu se ceartă cu nimeni îi lasă pe cei mici să se hrănească și este chiar gata să renunțe la masa lui în favoarea altora.Este exemplu de comportament din toate punctele de vedere.Oscarini este un pisoi de 4 ani.Nu i-au supraviețuit frați și a crescut și s-a „educat” cu pisoi mai mari decât el și cu oameni.Probabil că faptul că nu a fost niciodată flămând,i-a influențat atitudinea față de hrană.Nu se luptă și renunță cu ușurință la mâncare.Nu este un lucru deosebit de bun în lumea animalelor,dar acesta este un fapt.În urmă cu vreo 3 ani,l-am văzut că îi este greu să ronțăie bobițele cu care se hrănesc pisoii.L-am luat și am plecat la spitalul veterinar,să vedem ce este necazul.Oscarini avea un dinte rupt,care îi facea probleme când mânca.La spital s-a extras dintele stricat și astfel s-a rezolvat problema lui.

duminică, 26 septembrie 2010

Cupluri celebre :)

El și ea,grațioși,au ieșit la plimbare,la șosea.Alcătuiesc un cuplu celebru,irezistibil.Un cuplu al veseliei molipsitoare.În lipsa lor nu este sindrofie,nici petrecere,nici chef și nici chermeză.Ei dau semnalul de începere al petrecerii.Toată lumea așteaptă,cu sufletul la gură,venirea semnalului prevestitor al începutului. Veți ghici oare cine sunt ei?

sâmbătă, 25 septembrie 2010

Ora exactă

O idee ingenioasă,să confecționezi un ceas dintr-o „felie”  de măslin.Este ușoară realizarea acestui proiect,numai trebuie să vezi cu ochii minții realitatea.Puțină muncă,dar merită pentru că iese o piesă foarte interesantă. Măslinul este doar o oportunitate.Poate fi orice copac uscat.

vineri, 24 septembrie 2010

O roză

Un trandafir pătat.Nu este un trandafir nobil,dar e frumos.




joi, 23 septembrie 2010

Mărgelata din Cluj


Printre picături... mărgele

miercuri, 22 septembrie 2010

Promisiune.


Orange e băiat cuminte!Dacă a promis se va ține de promisiune.

luni, 20 septembrie 2010

Steaua fără nume-Actualizare

c
Hotărâre a fost luată : numita „Steaua fără nume” se va numi de acum înainte Pepita.

La cină.

Micuța vânătoare a venit să ia cina.

PS: știu că fotografia lasă mult de dorit,dar nu m-am putut abține!!!

duminică, 19 septembrie 2010

Dă sfoară la zmeu !


Gagiul a fost prins în flagrant: dă sfoară la zmeu !

sâmbătă, 18 septembrie 2010

Anthurium scherzerianum


Ca la poliție,din față și din profil Anthurium Scherzerianum



vineri, 17 septembrie 2010

E toamnă iar


Încă o dovadă,dacă mai era nevoie,că e toamnă iar...

joi, 16 septembrie 2010

Musafiri extratereștrii?


Oare au sosit Marțienii(cu toate că e Joi) în farfuriile lor zburătoare?

miercuri, 15 septembrie 2010

La mulți ani Mirela și Xaba


LA MULȚI ANI SĂNĂTATE ȘI BUCURII ȘĂ AVEȚI!

Un musafir frumușel.


Un pisoi,musafir,se furișează spre strachina cu mâncare.

marți, 14 septembrie 2010

Doi pisoi dispăruți

Shtuky.
Credinciosul Shtuky.Calificativul credincios este serios,foarte,foarte serios.Acest pisoi a fost ca un adevărat câine până în ultima lui zi de viață.

Panda
Panda a fost distins,un adevărat pisoi domnesc,elegant și foarte afectuos.

Din păcate amândoi au contactat la vârste relativ tinere pentru feline boli foarte grave care le-au curmat viața în pofida tratamentelor medicale,intense, primite.

luni, 13 septembrie 2010

Identificare de plante.

În două postări anterioare am prezentat imagine cu florile a doi arbuști care alcătuiesc un gard viu în curtea noastră.Un arbust are flori galbene iar celălalt roșii.Cei doi arbuști cresc îmbrățișați astfel că numai în partea inferioară se vede că sunt de fapt două plante diferite.Cei doi arbuști sunt „rude”. Sunt specii diferite ale aceluiaș Gen ,Genul Tecoma.Arbustul cu florile galbene „clopoțeii galbeni”(numiți de mine trâmbițe)se numește Tecoma stans.Arbustul cu florile roșii(din postarea „Semne de oboseală”) se numește Tecoma Capensis.
Acești arbuști sunt în curtea noastră de peste 30 de ani.Spre rușinea mea nu mi-am făcut timp să văd ce sunt,cum sunt și ce-i de capul lor.În urmă cu câteva zile Gabriela Pană m-a întrebat dacă florile se numesc trâmbițe,cum le-am numit eu.Am spus bineînțeles că nu,nu cred,nu știu.N-am ambiționat și m-am dus să căut.Acum știu ce am în curte și pentru asta îi sunt recunoscător Gabrielei.


Trâmbițele galbene

duminică, 12 septembrie 2010

Monstrul din Cluj-Napoca


Această arătare,acest „monstru” se poate vedea în orașul Cluj-Napoca.

sâmbătă, 11 septembrie 2010

Ce mică e lumea


Turist Clujan,uite ce am fotografiat în Cluj în anul 2008.

vineri, 10 septembrie 2010

Toamna cu fructele ei la Cluj.


Roadele toamnei trecute la Cluj-Napoca.După ploaie.

joi, 9 septembrie 2010

Măslinul.Prima „recoltă”


Nu știm cum ne-am trezit cu un măslin în curte.Măslinul,care nu a fost plantat de către noi și a fost identificat ca Măslin în urmă cu vreo 10 ani,a început dea roade.E greu de văzut toată situația dar se pare că sunt în jur de 100 de boabe și nu 100 de Kg.:)).E clar că nu voi face ulei de măsline anul acesta :)).Va trebui să cumpăr din magazine necesarul.

marți, 7 septembrie 2010

Mirtul.




MIRTUL
În limba română: "mirt", în ebraică "hadas", în franceză "myrthe", în engleză "myrtle", în germană "myrte", "Brautmyrte". Denumirea ştiinţifică: Myrtus communis. Familia: Myrtaceae.
Mănunchiurile de mirt erau considerate de vechii evrei un semn de plăcută aducerea aminte a vremurilor bune, făgăduite de Dumnezeu poporului său. Crenguţele mlădii de mirt, cu coaja fragedă şi roşie, pline de frunzişoare lucitoare şi totdeauna verzi, sunt parcă anume create pentru a se face cununi din ele. În zilele de sărbătoare, fiii lui Israel îşi împodobeau colibele cu frunze de mirt.
In creştinism, mirtul e simbolul biruinţei asupra morţii, aâceea ce explică de ce era sădit pe morminte. Mirtul a fost considerat apoi şi ca simbol al frumuseţii, tinereţii (castităţii). De aceea este purtat în cununi de miri şi de nuntaşi.
Mirtul - originar din regiunea mediteraneană, este un arbust frumos, totdeauna verde, care răspândeşte un miros plăcut. Frunzele de mirt opuse, mici, numeroase, ovale sau lanceolate, scurt peţiolate sunt persistente. Florile de mirt solitare sau două câte două sunt mici şi albe, fructele cărnoase sunt boabe globuloase de un albastru negricios, cu diametrul de 8 mm. În Palestina şi în întregul Orient, mirtul ajunge la înălţimi considerabile (3-4 m), deşi este considerat arbust. La noi este cultivat adesea ca arbust ornamental.
Uleiul esenţial de mirt se extrage din diferite părţi ale arbustului (flori, frunze şi ramuri), prin antrenare cu vapori de apă. Este un lichid cu gust arzător şi cu un miros amintind de Camfor şi Eucalipt. Mirtul nu este toxic şi nici iritant sau sensibilizant.
După medicina populară, frunzele de mirt sunt aromatice, balsamice, tonice iar fructele de mirt puse în vin erau considerate în vechime un bun remediu în bolile de stomac. În Orientul Mijlociu, fructele de mirt se mănâncă fie ca atare, fie gătite şi datorită aromei, odata uscate, sunt folosite la condimentarea mâncării.

luni, 6 septembrie 2010

Semne de oboseală


Gata,ajunge,merg la culcare că m-a răzbit oboseala.

duminică, 5 septembrie 2010

Stâlpi de glumă


Sper că-s doar „stâlpi” și nu stâlpii societății !!!

Vizita călugăriței.



În cursul du-te vino-ului iscat de florile de cactus mult așteptate,am observat încă ceva.Pe floarea din dreapta,care până la urmă nu a înflorit pentru a doua-oară, se postase o Călugăriță mare și verde.Călugărița după cum,se știe bine,este o mare maestră în ale camuflării.Se poate vedea cât de bine și-a adaptat culoarea la culoarea florii de cactus nedeschisă.Sper că vizita Călugăriței pe floarea de cactus,nu a cauzat nedeschiderea florii pentru a doua noapte.

sâmbătă, 4 septembrie 2010

Napi se odihnește


Napi,este frântă de oboseală și se odihnește,după ce a revenit de la shopping.

Surpriza începutului de toamnă 2







În continuarea surprizei produse de florile de cactus ce au apărut contrar celor știute de mine până în acest an,m-am pregătit,aseară,de fotografiere.Eram hotărât să stau toata noaptea de Joi spre Vineri afară și să mă învârtesc pe toate părțile cactusului să prind imagini cât mai interesante.Spre seară am început să văd semne ce nu mă încuraja prea mult.Floarea care înflori-se cu o noapte înainte(cea din dreapta în imagini) nu dădea semne că vrea să se mai deschidă încă odată.Au trecut orele și s-a făcut noapte și într'adevăr nu s-a deschis decât floarea din stânga.Floarea deschisă în noaptea precedentă n-a vrut.Am fotografiat,am mai așteptat,ca nu cumva floarea de ieri să se deschidă mai spre dimineață, dar nimic.A doua floare din noaptea de Joi spre Vineri a fost la fel de frumoasă,m-am bucurat mult.Am regretat puțin că nu am reușit să fotografiez două flori împreună,dar nu-i nimic poate la anu'voi avea noroc și voi fotograzia două flori înflorite în același timp.Am deja pentru ce să aștept sfârșitul verii anului viitor.