luni, 30 mai 2011

Năravuri pierdute !

O parte din colecția mea de pipe,care acum „zac”,nefolosite.  După vreo 35 de ani m-am lăsat de fumat în Ianuarie 2003.Sunt foarte mândru,nu de pipe ci de faptul că am reușit să scap de pacostea aia!
La cererea lui Carmen,iată
ACTUALIZARE:



36 de comentarii:

  1. Felicitari! Si eu m-am lasat de aproximativ aceeasi pacoste. Eu am fost megafumatoare. Sa ai o saptmana frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar sunt motive sa te mandresti . Tine si de la mine un buchet mare de aprecieri .

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitări retroactive. Dacă tu ai o voinţă grozavă pentru că te-ai lăsat de opt ani de fumat, eu am o voinţă şi mai grozavă: m-am lăsat de fumat de nouă ... ori!

    RăspundețiȘtergere
  4. Felicitări retroactive. Dacă tu ai o voinţă grozavă pentru că te-ai lăsat de opt ani de fumat, eu am o voinţă şi mai grozavă: m-am lăsat de fumat de nouă ... ori!

    RăspundețiȘtergere
  5. interesanta colectie...felicitari ca ai reusit si...nu ai revenit :)
    imi place cum miroase tutunul de pipa...preferatul meu este cel care are aroma de cherry :)

    RăspundețiȘtergere
  6. De ce pacoste?
    Sau zici asa pentru ca ti-e dor de momentele placute oferite de fiecare tigara.De eliberarea din nervi sau stres,de marcarea,punctarea unor situatii speciale.
    A,ca din motive de sanatate,temperaturi extrem de ridicate sau nenumarate altele, te-ai lasat de fumat,este cu totul altceva.
    Iar ele,pipele zac asa lasate,uitate.Pacat.Sint frumoase,deosebite,merita puse intr-un spatiu numai al lor macar pentru arta confectionarii lor.
    O saptamina buna sa ai!
    Alexandru.

    RăspundețiȘtergere
  7. Pipele ascund o poezie în tăceri de basme răvășite..

    RăspundețiȘtergere
  8. acum ai o colectie foarte frumoasa :)

    RăspundețiȘtergere
  9. buna treaba, si eu ma apropii de un an jumate de cand am pus arma jos. :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Woow... asta da colecţie. Felicitări că ai reuşit să renunţi, deşi am auzit că nu este prea uşor. Mă întreb ce caută statueta printre ele. :D

    RăspundețiȘtergere
  11. ăăă..eu mă abţin la faza asta cu lăsatul

    RăspundețiȘtergere
  12. O mare realizare să renunţi la fumat"Nimic nu e mai important ca sanătatea in viaţă", O seară frumoasă.Pipele sunt valoroase ca piese de olectie,imi plac.

    RăspundețiȘtergere
  13. Mulțumesc Minoki.Cu cât a fost omul mai megafumător realizarea este mai mare.Pe la mijlocul anilor '80 am fumat o perioadă 100 de țigări pe zi atunci am făcut primul pas și am trecut la fumat de pipă.
    O săptămână frumoasă și ție!

    RăspundețiȘtergere
  14. Mulțumesc Alm,primesc buchetul cu plăcere:).

    RăspundețiȘtergere
  15. Mulțam Zamfir.A fost mult mai ușor decăt am crezut.Este clar pentru mine că este o chestiune de voință.Cine vrea cu adevărat,indiferent din ce motiv,poate. Cine nu ,întotdeauna vă găsi motivația de ce nu!Textele „de ce nu” sunt arhicunoscute și sunt numai texte!

    RăspundețiȘtergere
  16. Pandhora,sunt foarte mândru și foarte mulțumit și eu.Tabacul de pipă preferat de mine a fost Captain Black Gold,l-am savurat vreo 17-18 ani!

    RăspundețiȘtergere
  17. Alexandru,voi începe de la sfârșit.Pipele nu sunt aruncate!Pipele ocupă vitrina unui dulap împreună cu colecția de pahare de bere,pe care o am.Ele pipele și paharele sunt în fața ochilor mei în fiecare zi.După ce m-am lăsat de fumat,nicio o singură zi nu mi-am dorit să reaprind o țigară.Este foarte interesant și curios,pentru că acest lucru mă speria cel mai tare.Când va veni momentul în care voi „înnebuni” de pofta să aprind o țigară.Am avut perioade când nu suportam mirosul de țigări și fumul,apoi mi-a trecut.Nu mi-am dorit niciodată să aprind iar o țigară!M-am lăsat de fumat pentru că într-o zi dimineața m-am trezit am aprins pipa și nu mi-a căzut bine fumatul.Atunci am hotărât să încerc să mă las.Nu au fost probleme de sănătate care m-au forțat să renunț.Poate că dacă medicul mi-ar fi zis că trebuie să renunț la fumat,n-ar fi fost așa de ușor.Alexandru,este pacoste fumatul!Acum că am fost în ambele tabere,pot spune cu convingere că este mult mai frumoasă viața fără.Îmi savurez cafeaua-fără țigară,nu sunt mai nervos-fără țigară,n-am luat,mare,greutate în plus-după țigară.
    Îți doresc o săptămână minunată!

    RăspundețiȘtergere
  18. INCERTITUDINI,voi fotografia pipele și voi încerca să descopăr poezia în tăcerea lor!
    Voi face un post cu pipele,în viitor.

    RăspundețiȘtergere
  19. Da,Sophie,așa este și o voi „prezenta” pe blog.

    RăspundețiȘtergere
  20. Da Turistclujan,țin minte,am comentat pe blogul tău la acest subiect în urmă cu ceva vreme!Te felicit și îți deresc să mergi mai departe așa fără fumat!

    RăspundețiȘtergere
  21. Carmen,stateuta pe care o vezi este capul unei pipe mici.Va urma să le scot din dulap și să le fotografiez pe toate!

    RăspundețiȘtergere
  22. Irina,din experiența mea,vreau să-ți spun că nu se poate lăsa nimeni de fumat dacă nu vrea!Eu personal nu zic nimănui să se lase de fumat,că nu ajută „morala”.Nici eu nu știu cum aș fi reacționat să mi se spună să mă las de fumat.
    Eu zic doar cum este după ce se lasă omu' de fumat!Și este mai bine!

    RăspundețiȘtergere
  23. Adevărat IULISA!Nici eu,așa cum mulți alti fumători nu m-am gândit la răul pe care mi-l fac din punctul de vedere al sănătății.Dacă oamenii s-ar gândi la ce este sănătos,nu ar trebui să se lase de fumat că nici nu s-ar apuca!

    RăspundețiȘtergere
  24. Chiar m-ai făcut curioasă cu privire la statueta - pipă. Abia aştept să o fotografiezi.

    RăspundețiȘtergere
  25. Carmen,dacă ești curioasă,fii atentă,imediat vine o actualizare!

    RăspundețiȘtergere
  26. ...ah, am fost si eu fumatoare, acum vreo 11 ani...dar mirosul de tutun imi place, ti-as mirosi pipele :) As fuma si acum, dpdv psihic sunt o fumatoare.

    RăspundețiȘtergere
  27. Oaaau, ce faine-s pipele. Impresionanta colectie. Felicitari pentru marea realizare: renuntarea la tutun. Bravo!!! :)

    RăspundețiȘtergere
  28. Bine,Cleo, că ai fost!Adevărat că e plăcut mirosul de tutun de pipă.
    Da este o stare cunoscută,starea asta(prințesa consoartă,la noi, este în aceași situație).E bine de știut asta și ținut în fața ochilor.

    RăspundețiȘtergere
  29. Lille,o să-mi fac timp și voi înșira toată „marfa” și o voi fotografia pentru blog.Îs tare mândru că mi-a mers cu renunțatul la fumat.
    De altfel sunt pe drumul cel bun!M-am lăsat de fumat și de băut,mai am să mă las de mâncat și respirat și devin un om perfect!!!

    RăspundețiȘtergere
  30. Felicitari domnule! Ai de ce sa fii mandru! Si eu m-am lasat de vreo 5,6 ani si chiar daca fumam in jur de 10 tigari pe zi, tot drog se chema. Si eu sunt foarte mandra ca m-am lasat.

    RăspundețiȘtergere
  31. Mulumesc Cora.Sunt mândru că am reușit să scap!Bun venit pe blogul meu,sper că vei reveni și că vei găsi aici lucruri ce-ți sunt pe plac.Ești binevenită oricând!!!

    RăspundețiȘtergere
  32. Wooow... chiar e faină. N-am mai văzut aşa pipă. Mulţumesc mult că ai fost atât de prompt. La cum era aşezată în prima fotografie, nu prea reuşeam să-i dau forma de pipă. Acum este foarte clar. E chiar deosebită. Îmi place foarte mult. :)

    RăspundețiȘtergere
  33. N-ai pentru ce,Carmen!Fotografia are veche,cu un cu totul alt scop și pipele nu se văd bine.Am primit o idee pentru un post nou.Voi lua la rând pipele la fotografiat.Cred că va ieși ceva drăguț!

    RăspundețiȘtergere
  34. Ce frumos eşti în imaginile adăugate! Ptiu, să nu te deochi!

    RăspundețiȘtergere
  35. Am știut,Zamfir,că o să-ți placă:D!

    RăspundețiȘtergere