sâmbătă, 22 ianuarie 2011

Ultimul palmier

Patru palmieri au fost plantați în curtea noastră.Trei în anul 1979 în fața casei și al patru-lea în1985 în spatele casei.Primii trei,au fost tăiați în urmă cu aproximativ15 ani.A mai rămas ultimul din spatele casei,pentru că este „opera” fiului lui sora mea.Am prezentat starea lui în aceste zile.După ultima tunsoare trunchiul lui a depășit înălțimea casei și când următoarele ramuri voi fi foarte mari vor mătura țiglele de pe casă.Palmierul rămas are fructe,un soi de curmale sălbatice,incomestibile.Palmierii sunt foarte alergeni și acesta a fost unul din motivele care ne-au determinat să-i tăiem.
Sper că nu sunt alergici la polenul de palmier:

8 comentarii:

  1. Hey, mi-ar place sa am putina alergie de palmier in weekend...ha ha
    Aici e vant, frig, ninge ... poate si vremea e in criza economica! Da soare numai din cand in cand!
    In fine! Iti doresc un weekend perfect!

    RăspundețiȘtergere
  2. ...daca va afecteaza casa, nu exista alta cale, dar de pacat, e pacat de saracul palmier. Nu am avut niciodata un palmier, poate de aceea ma impresioneaza atât de mult. Acum câtiva ani am cumparat prin catalog, de la o firma de gradinarit, un palmier albastru, care cica ar fi rezista pâna la -10°C. Poza dupa care am comandat, arata o planta robusta, cu coroana proportional dezvoltata, la 1,5m. Ceea ce ne-a fost livrat, a fost un puiut pricajit, cu o frunza de 1,5m. L-am acceptat în speranta ca "la anul" va arata mai bine. Dupa ce am citi mai mult despre palmieri, am aflat ca ei cresc foarte lent...Si oricum saracul, cu toate ca l-am plantat exact asa cum ni s-a recomandat, nu a apucat "anul viitor"... Mi-a parut tare rau, dar a fost o lectie, sa nu mai cumpar decât plante pe care le pot vedea înainte de a le plati.
    Multumesc pentru ping :) Un weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  3. Dar ai grijă Wind,o alergie foarte ușoară!Un weekend plăcut cât mai posibil să ai.

    RăspundețiȘtergere
  4. Carmen la ora actuală nu este niciun pericol.Palmierul va rămâne pe locul lui.Păcat căfirma de grădinărit n-a fost așa cum trebuia să fie și a livrat marfă proastă.Din păcate se întâmplă lucruri de genul acesta când se fac comenzi prin telefon sau internet.
    Un weekend plăcut să aveți și voi acolo!

    RăspundețiȘtergere
  5. frumos palmieri... cred că dacă nu era atât de aproape de casă, nu ar fi încurcat chiar deloc...

    RăspundețiȘtergere
  6. Carmen,palmierul va rămâne pe locul lui și vom tăia crengile mai des.

    RăspundețiȘtergere
  7. de frumos, e frumos dar daca face prostioare ii dam peste manuta asa mai cu mila...:0 o zi faina asa ai...

    RăspundețiȘtergere
  8. Gata,Gabriela,a promis să fie băiat cuminte!!!

    RăspundețiȘtergere