starea măslinelor Luni 8 August 2011.Satisfăcător,iar dacă anul trecut(prima recoltă)am zis că avem vreo 100 de măsline(nu le-am numărat cu adevărat:)),anul acesta „merge” ar zice prietenul meu Titus,din Cluj.Este o cantitate bunicică.Pentru a fi rentabil,mi s-a spus, trebuie un minimum de 120-150 de kg de fruct că să poți merge „în tovărășie”,să-și preseze din ele ulei.Nu știu,nu pot,să-mi dau seama câte măsline sunt în măslin.Trebuie să vorbesc cu oameni mai pricepuți decât mine.Cu Ali de exemplu.
marți, 9 august 2011
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
eeee...primele 100 de masline se fac mai greu...
RăspundețiȘtergerecele cateva mii care ar trebui sa urmeze sunt floare (de maslin) la ureche :))
Nu mă pricep la nimic din ce înseamnă agricultură. După 1990 mă apucasem (mai mult de gura doamnei mele) de grădinărit: roşii, ceapă, ardei gras, vinete, chestii de-astea, dar n-a ţinut mai mult de un an toată minunea. Ca pentru orice, trebuie şi aici să ai înclinaţii.
RăspundețiȘtergereCe frumoase sunt! Cred că este minunat să culegi aşa bunătăţi din grădina proprie!
RăspundețiȘtergereFelicitări pentru recoltă!
as manca non stop masline; nici uleiul nu-mi displace in salata :)
RăspundețiȘtergereAm vazut lamai, portocale, kivi, smochine crescute in "captivitate", insa masline niciodata!
RăspundețiȘtergereCred ca din maslinele din poze ar iesi ulei cat pentru o salata, nu? :)
Adevărat ai zis,pandhora,doar că în acest caz trebuie spus „floricele(de măslin) la ureche”:))
RăspundețiȘtergeresunt atât de micuțe floricele de măslin!!!
Max Peter,nici eu nu mă pricep,sunt doar un amator în adevăratul sens al cuvântului,care are răbdare și vrea să facă,câte ceva,dar nu mult!În orice caz grădinăritul despe care ai vorbit tu,este o muncă foarte grea și trebuie să fii foarte perseverent că dacă nu se duce de râpă foarte repede și e foarte adevărat că trebuie înclinații pentru ea!
RăspundețiȘtergereMulțumesc Alexandru,vom vedea cum va fi la recoltat.Voi face fotografii,sper!Da e interesant să ai „sub nas” lucrurile acestea!
RăspundețiȘtergereSophie,acum m-am obișnuit să mănânc măsline verzi murate(fără sâmbure),sunt o nebunie!Da este foarte sănătos uleiul de măsline și îmi place mult(nu însă la gătit).Știi ce se zice că este foarte bine și sănătos,să bei un păhărel de ulei de măsline(30ml)dimineața pe stomacul gol.Mulți ajunși la vârste foarte înaintate în zona de creștere a măslinilor,au povestit despre folosirea acestui aliment,ca axplicație a longevității lor!Și eu beau dar uit și nu-mi iese zilnic.
RăspundețiȘtergerePS:pentru a dovedi teoria longevității,mai trebuie să beau mulți ani păhărelul de ulei în fiecare dimineață și eu din păcate mai ales uit să-l beau decât il beau!!!
Da George Secareanu,este foarte interesant cu pomi aceștia crescuți „în captivitate”.Vreau să-ți zic,însă,că acest măslin de fapt nu este „în captivitate”.El trăiește în zona lui endemică, doar că este singurel,nu-i împerună cu alții de felul lui.
RăspundețiȘtergereUlei măslinelor din fotografie nu ar ajunge nici unei salate!!!
Măslinele,așa cum sunt pe pom,sunt ceva total necomestibil.Pentru a deveni comestibile necesită foarte multă preparare și prelucrare.
Maaaamaaa da ce pofta mi-ai facut de masline! Cum ori fi oare direct din copac?
RăspundețiȘtergereÎmbietoare măslinele din copăcel. Aş fi curioasă ce gust ar avea acum la această data.
RăspundețiȘtergereSergiu sunt puțin nedumerită,
RăspundețiȘtergereai acasă măslin?
O seară frumoasă îți doresc!
Nu uita minoki,așa pe pom cum le vezi în imagine nu se pot mânca!
RăspundețiȘtergereIncomestibil total!
Sunt într-adevăr aspectuoase pe pom!La această dată încă nu sunt coapte,dar și mai târziu când sunt coapte de tot sunt groaznice fără prelucrare.Nu se pot mânca.Sunt tari,amare, înecăcioase,pe scurt incomestibile!!!
RăspundețiȘtergere:)),da,ELENA,acasă la mine,în curte(în Israel)cresc un Măslin,un Rodiu și un Lămâi.
RăspundețiȘtergereO seară minunată îți doresc și ție!