marți, 9 august 2011

A doua recoltă.

starea măslinelor Luni 8 August 2011.Satisfăcător,iar dacă anul trecut(prima recoltă)am zis că avem vreo 100 de măsline(nu le-am numărat cu adevărat:)),anul acesta „merge” ar zice prietenul meu Titus,din Cluj.Este o cantitate bunicică.Pentru a fi rentabil,mi s-a spus, trebuie un minimum de 120-150 de kg de fruct că să poți merge „în tovărășie”,să-și preseze din ele ulei.Nu știu,nu pot,să-mi dau seama câte măsline sunt în măslin.Trebuie să vorbesc cu oameni mai pricepuți decât mine.Cu Ali de exemplu.

16 comentarii:

 1. eeee...primele 100 de masline se fac mai greu...
  cele cateva mii care ar trebui sa urmeze sunt floare (de maslin) la ureche :))

  RăspundețiȘtergere
 2. Nu mă pricep la nimic din ce înseamnă agricultură. După 1990 mă apucasem (mai mult de gura doamnei mele) de grădinărit: roşii, ceapă, ardei gras, vinete, chestii de-astea, dar n-a ţinut mai mult de un an toată minunea. Ca pentru orice, trebuie şi aici să ai înclinaţii.

  RăspundețiȘtergere
 3. Ce frumoase sunt! Cred că este minunat să culegi aşa bunătăţi din grădina proprie!
  Felicitări pentru recoltă!

  RăspundețiȘtergere
 4. as manca non stop masline; nici uleiul nu-mi displace in salata :)

  RăspundețiȘtergere
 5. Am vazut lamai, portocale, kivi, smochine crescute in "captivitate", insa masline niciodata!
  Cred ca din maslinele din poze ar iesi ulei cat pentru o salata, nu? :)

  RăspundețiȘtergere
 6. Adevărat ai zis,pandhora,doar că în acest caz trebuie spus „floricele(de măslin) la ureche”:))
  sunt atât de micuțe floricele de măslin!!!

  RăspundețiȘtergere
 7. Max Peter,nici eu nu mă pricep,sunt doar un amator în adevăratul sens al cuvântului,care are răbdare și vrea să facă,câte ceva,dar nu mult!În orice caz grădinăritul despe care ai vorbit tu,este o muncă foarte grea și trebuie să fii foarte perseverent că dacă nu se duce de râpă foarte repede și e foarte adevărat că trebuie înclinații pentru ea!

  RăspundețiȘtergere
 8. Mulțumesc Alexandru,vom vedea cum va fi la recoltat.Voi face fotografii,sper!Da e interesant să ai „sub nas” lucrurile acestea!

  RăspundețiȘtergere
 9. Sophie,acum m-am obișnuit să mănânc măsline verzi murate(fără sâmbure),sunt o nebunie!Da este foarte sănătos uleiul de măsline și îmi place mult(nu însă la gătit).Știi ce se zice că este foarte bine și sănătos,să bei un păhărel de ulei de măsline(30ml)dimineața pe stomacul gol.Mulți ajunși la vârste foarte înaintate în zona de creștere a măslinilor,au povestit despre folosirea acestui aliment,ca axplicație a longevității lor!Și eu beau dar uit și nu-mi iese zilnic.
  PS:pentru a dovedi teoria longevității,mai trebuie să beau mulți ani păhărelul de ulei în fiecare dimineață și eu din păcate mai ales uit să-l beau decât il beau!!!

  RăspundețiȘtergere
 10. Da George Secareanu,este foarte interesant cu pomi aceștia crescuți „în captivitate”.Vreau să-ți zic,însă,că acest măslin de fapt nu este „în captivitate”.El trăiește în zona lui endemică, doar că este singurel,nu-i împerună cu alții de felul lui.
  Ulei măslinelor din fotografie nu ar ajunge nici unei salate!!!
  Măslinele,așa cum sunt pe pom,sunt ceva total necomestibil.Pentru a deveni comestibile necesită foarte multă preparare și prelucrare.

  RăspundețiȘtergere
 11. Maaaamaaa da ce pofta mi-ai facut de masline! Cum ori fi oare direct din copac?

  RăspundețiȘtergere
 12. Îmbietoare măslinele din copăcel. Aş fi curioasă ce gust ar avea acum la această data.

  RăspundețiȘtergere
 13. Sergiu sunt puțin nedumerită,
  ai acasă măslin?
  O seară frumoasă îți doresc!

  RăspundețiȘtergere
 14. Nu uita minoki,așa pe pom cum le vezi în imagine nu se pot mânca!
  Incomestibil total!

  RăspundețiȘtergere
 15. Sunt într-adevăr aspectuoase pe pom!La această dată încă nu sunt coapte,dar și mai târziu când sunt coapte de tot sunt groaznice fără prelucrare.Nu se pot mânca.Sunt tari,amare, înecăcioase,pe scurt incomestibile!!!

  RăspundețiȘtergere
 16. :)),da,ELENA,acasă la mine,în curte(în Israel)cresc un Măslin,un Rodiu și un Lămâi.
  O seară minunată îți doresc și ție!

  RăspundețiȘtergere