Mă bucur,Tudor,că ai găsit ceva nou!În curte la noi este o porțiune de gard spre unul dintre vecini cu cactus de felul acesta.Prima fotografie e la noi în curte. Am postat pe celălalt blog al meu asta http://collector-blogolog.blogspot.com/2010/06/sabres-tabar-fruct-de-cactus.html
Max Peter,este un fruct al cărui nume,Sabres,se folosește ca nume dat tinerilor născuți în Israel.Ar sugera că sunt ca fructele de cactus,țepoși pe din afară,da dulci dinăuntru. Am mai postat pe collector în 2010 asta http://collector-blogolog.blogspot.com/2010/06/sabres-tabar-fruct-de-cactus.html
pandhora,fructele sunt zemoase,dulci acrișoare, cu accent spre acrișor,foarte bogate în vit.C.Eu personal nu mă omor după ele pentru că miezul comestibil are mulți sâmburi mici, imposibil de scos,trebuie mâncați și pe mine mă deranjează! Se face,se face.Se fac foarte multe lucruri, înclusiv înghețată.Mai nou am văzut că se fac și murături din fruct(n-am gustat încă).
Ninu,am vești bune pentru tine.S-a creat,prin încrucișări un soi de fruct care nu are deloc spini sau are mult mai puțini.Ei cresc pe plantații,dar se spune că cei sălbatici,ce cresc pe marginea drumului,sunt mai gustoși decât cei cultivați!
abbilbal,dacă deja ai amintit ardeiul iute,să știi că eu îl prefer fructului de cactus.Fructul de fapt nu pișcă deloc,dar poate foarte ușor, pișca tare calea până la fruct!
IULISA,este un fruct întâlnit frecvent în țările de pe malul mării Mediterane, Italia, Grecia, sunt sigur și în sudul Spaniei.De asemenea pe partea Africană,Maroco,Egipt,în Israel bineînțeles.Dacă vei călători în aceste țări în lunile de vară este foarte ușor de găsit.Am mai postat în 2010 pe un alt blog al meu despre acest fruct,aici http://collector-blogolog.blogspot.com/2010/06/sabres-tabar-fruct-de-cactus.html
Salutare. Ma intreb cam in ce conditii poate fi folosit, pentru ce este folosit si daca areconditii speciale de preparare. Se pot manca direct ca orice altfruct?
Am mâncat odată un asemenea fruct şi mi-a plăcut. Dar aşa multe...n-am mai văzut. Mă gândesc cum o fi la...cules! Cu-atâţia ţepi în jur... :-) O zi frumoasă, Se-cret!
Daca n-as fi citit o reteta culinara cu fructe de cactus, n-as fi stiut ca sunt comestible si chiar foarte bune! Vazandu-le aici, imi dau seama ca e adevarat. O zi frumoasa! :)
ce interesant, am invatat ceva nou, nu stiam ca se mananca fructele cactusului si nici ca au tepi si ele. chiar aseara frunzaream niste poze cu cativa cactusi, dar in ianuarie erau la stadiul de floare.
Am vazut prima data in Grecia, pe insula Aegina, cactusi cu fructe, gradini intregi, si m-am mirat foarte mult cand am aflat ca se mananca. Pe urma, cand i-am vazut si la Barcelona, m-am umflat in pene cand am spus ca eu am mai vazut si stiu ca se mananca ! :D
Interesant! Fructul de cactus este la fel de deosebit ca si florile pe care le fac acesti teposi mandri ce par duri, dar inflorescenta si fructul lor spune altceva... Toate cele bune!
Salut Costin Comba. Fructele se pot consuma așa cum sunt,fără nicio preparare suplimentară!Singurul lucru ce trebuie făcut cu grijă este culesul fructelor de pe cactus,din cauza țepilor care sunt neplăcuți.Cei cu experiență fac minuni descurcându-se cu fructele fără nici cea mai mică înțepătură
Alexandru,culegători de Sabres(fructele cactusului)dispun de o îndemânare uimitoare.Nu știu cu ce preț au dobândit-o,dar sunt deosebiți.Apoi sunt cactușii cultivați care sunt soiuri cu mult mai puțin țepi! Muritor de rând se înțeapă tare ce fructele,culegătorii nu!
Da,Mirela,sunt reale și sunt după culoare, doar, trei feluri:verzui,galben și roșu.Se prelucrează tot mai mult,se fac tot mai multe produse, înghețată,lichior,sosuri pentru gătit și câte și mai câte.
Da aA,sunt comestibile fructele cactusului.Florile sunt frumoase și foarte fotogenice.Îmi place să le fotografiez(am postat flori care acum sunt deja fructe)!
DANI,și eu prefer să le primesc curățate,în afara cazului cănd sunt soiuri cu mult mai puțini țepi.Aceste soiuri sunt „accesibile” și celor mai puțin experimentați cu fructele acestea.
Salut Sorin! Seamănă cu perele la mărime și la formă și sunt gustoase,dulci acrișoare puțin spre acrișor!Arată bine în afara țepilor! O zi și o seară minunată să ai!
Da Carmen sunt un soi de cactuși care cresc pe marginea drumului,ajungând la 2-4 m înălțime,cu niște „frunze”cărnoae ovale de 20-40cm ce se pun unele la capătul celorlalte.Sper că descrierea mea nu te-a încurcat mai mult decât te-a ajutat.Probabil că va trebui să fac ceva fotografii că ele vorbesc mai clar decât mine!
Sophie,gustul e foarte bun,dulce acrișor,cu accent pe accrișor,dar sunt înăuntru ceva sâmburi mici,enervanți ce trebuie mâncați și pe mine mă deranjează(la cap:D)! Fruntul e gustos!!!
Da Zina este plăcut să vezi ceva ce știi,ai cunoscut și acum se reîmprospătează evenimentele din trecut!Ai gustat fructul,au nu era sezonul când sunt coapte?
Neuroanchiloza,nu cunosc acest fruct pe care l-ai amintit și am aruncat o privire pe google. Este același lucru,atât florile cât și fructele sunt la fel.Cactusul în sine este același cactus!
cum am dad clic pe link de la mine de pe blog şi am ajuns aici am zis că asta nu se poate să fie de-aici cum am ajuns la flag counter şi am văzut numărul de vizite din ţara sfântă, mi-am dat seama de unde sânt fructele.
Da cristinaghedea sunt comestibile și-s chiar gustoase!Adevărat acolo sunt în Israel.Bun venit pe blogul meu.Sper că vei găsi și pe viitor,aici,lucruri ce îți vor fi pe plac!
fosile,sunt dulci-acrișoare cu ușor accent pe acrișor! Aici în Israel se numesc Sabra(sing.)Sabres(pl.).Tinerii născuți în Israel sunt denumiți cu acest nume,voind să sugereze că sunt țepoși pe dinafară,dar dulci pe dinăuntru!
Reflexii prin Sibiu - RiO 47/24
-
Va doresc un sfârsit de saptamâna agreabil si daca aveti fotogtafii cu
lumini, oglindiri sau reflexii, va invit sa participati aici (rubrica este
preluata...
Turda - Str. Tineretului, Nr. 8 A
-
- Str. Tineretului - linkuri
- Arta - linkuri
- Urbanism - linkuri
album pe 51Google
2024.11.15- Str. Tineretului - linkuri
Nr.8A - bloc
"Ganduri...
Dovleac umplut cu carne, legume și cușcuș
-
Pentru astăzi am ales să vă prezint o rețetă simplă, dar delicioasă
totodată: dovleac umplut cu carne, legume și cușcuș. “Bunătăți în culorile
toamnei” a f...
când clipa rătăcește stingheră
-
Dimineața îmbrăcase haina ei de frunze jilave, cam țepoasă pentru
început de noiembrie.
Eu și prietena mea, Maria, tot amânaserăm vizita în niște ...
Epilog
-
Motanul Grişka şi pisuca Ziţa/Chiţa/Chiţurina îşi vor păstra în sufletul
meu, pentru totdeauna, câte un loc numai şi numai al lor. Dar laptopului
nu-i plăc...
Cugetările motanului Pandalie – 16 – Speranţa
-
Speranţa, drăgălaşilor, e o legendară ibovnică amăgitoare. Ştie cum să te
strângă în braţe înfăţişându-ţi imposibilul şi neverosimilul într-o
deghizare de ...
Ultima poveste
-
Ar mai fi multe de spus, dar nu mai pot. Doar numele meu și a lui Tundi
sînt cele reale. Mi-au fost alături, cît au trăit mama și dl,director de la
liceu. ...
fericirea e banală
-
Fericirea e banală!
Nu s-ar scrie despre iubire
în absenţa durerii,
în lipsa prejudecăţilor
care ucid visul
spre care-am pornit în doi,
împreună.
Fe...
Prin lumile lui Liviu Nanu
-
[image: Liviu Nanu]Acest text nu e o recenzie de carte ci doar un rezumat
despre ce a înţeles cititorul, adică eu, din ce a scris autorul, adică
Liviu Na...
How the West Was Won (1962)
-
How the West Was Won e unul dintre ultimele filme epice produse de MGM.
Filmul prezintă saga unei familii care pleacă spre Vest în perioada anilor
1959. ...
Trik Cara Bermain Mesin Slot Joker123 Bagi Pemula
-
Seperti yang sudah kita ketahui, Game slot online joker123 tidak mudah
untuk dimenangkan., Apalagi untuk kamu yang masih terhitung awam dalam
memainkan ...
Eating Disorders
-
Discutam la serviciu despre ce s-o fi intamplat de-alungul timpului si cum
de civilizatia ne-a stricat atat de tare incat tinerii din ziua de azi
devin ...
Recomandările lunii februarie
-
Pasiunea lui Matei pentru dinozauri continuă. Am găsit o carte cu stickere,
care este perfectă pentru activitățile educative atât de la școală, cât și
...
-
Cu regret va anunt ca in data de 30 mai, tatal meu a murit in spital,
Robert Nicolaescu a decedat din pricina infectarii cu coronavirus. La
spital, cat tim...
Întoarcerea
-
Ceasul din sala de așteptare indică exact ora 7, când femeia cu paltonul
grena și guler de vulpe polară își făcu apariția. Sosise acceleratul Cluj-
Napoc...
Paraziți
-
Cred că o tipă virus, îmi dă târcoale.Ce i-o fi venit? O fi auzit, că mi-a
decedat soția? Păi, ea, nu știe neroada, că –mi trebuie mai mult
calculatorul, d...
În fața ta, copile, mă înclin!
-
În urmă cu 30 de ani, noi, părinţii lor, am început revoluţia. Ei, copiii
noştri, au desăvârşit-o. Graţie lor, duminică, 26 mai 2019, România şi-a
încheiat...
E PRIMĂVARĂ IAR CU TEI CĂRUNȚI
-
*Pe-același drum, cu-aceeași pași mărunți*
*Mă plimb cu gândurile-n poala minții,*
*E primăvară iar cu tei cărunți,*
*Și sparg clepsidra dorului cu dinții...
Sărbătorile albe
-
* să vă găsească veseli, fericiţi şi multumiţi de realizările din
acest an! Vă doresc ceea ce-mi doresc şi mie: SĂNĂTATE, că-i mai bună
decât...
Am fost furați de Gazeta de Cluj!
-
Colegii de la Gazeta de Cluj folosesc, fără probleme, o poză făcută de noi,
în urmă cu vreo trei ani, ca și cum ar fi produsul muncii lor. Am
descoperit ac...
Meloman pentru o zi
-
*Coloana sonoră a filmului “Titanic” a fost înregistrată între anii 1996
şi 1997 şi este alcătuită din 15 melodii. Filmul a avut un succes imens,
iar soun...
Masca
-
Cand vorbim de masca, fiecare dintre noi ne gandim la diferitele feluri de
masti. Eu una ma gandesc la oamenii care poarta zilnic masti. Si e core...
Hotarele Turzii
-
În urma unui efort care s-a întins pe parcursul a cinci ani, între
începutul anului 2013 şi începutul anului 2018, am reuşit să conturez lista
hotarelor ...
Adjust contrast of a pdf free
-
Closer to the eye of the shooter, this is because Preview is quite
literally applying a filter to each individual page of the PDF you are
saving. the proce...
Light the Bonfire of Love with Chocolate Logs!
-
Inițial publicat pe koolkosherkitchen:
Happy Mother’s Day and Happy Lag b’Omer, Beautiful People! Our sages said,
„Who is wise? One who learns from every p...
Eu sunt ceea ce gândesc
-
A fost de mult albastru, a fost și cer, a fost și viață. Eram un om vesel,
eram optimist! Pe vremuri îmi turnam ceru-n călimară retrăind amintiri. Pe
toate...
Cărțile Pupo vă așteaptă!
-
Primele trei volume din Pupo vă așteaptă! Mai jos, primele cărți! Adresa
pentru comenzi este: mobilium.okart@gmail.com Cățelul alb cu buline
colorate, UNIC...
Model Kamar Mandi Minimalis Terbaru
-
*Model Kamar Mandi Minimalis Terbaru*
Di setiap hunian dimana pun di dunia ini pasti terdapat kamar mandi. Hal
ini dikarenakan kamar mandi adalah sesuatu...
noimă
-
poveste amerindiană
*Se spune că, într-o pădure, izbucnise un incendiu devastator și o pasăre
Colibri tot aducea apă în cioc, ca să stingă focul. Toate ...
Of!
-
Topul din 23 august 2016, de la zelist, cuprinde 92.323 de bloguri din
blogosfera românească. Blogurile noastre sunt clasate, astfel: 897
– zamfirpop.wordp...
Din alte vremuri
-
Scriam, cu vreo trei ani în urmă: Poate că lui Radu Cerghizan i s-ar
potrivi mai bine sintagma Radu de Turda decât cea pe care o folosesc eu ca
titlu al ac...
Re … început
-
Originally posted on Zamfir Turdeanu' - un turdean (aproape) ca oricare:
Topul din 5 iulie 2016, de la zelist, cuprinde 91.941 de bloguri din
blogosfera ro...
Petiție adresată Ministrului Culturii
-
Originally posted on Despre arheologie şi patrimoniu:
? Către, Ministrul Culturii, d-na Corina Șuteu Spre știință: Ministerul
pentru Consultare Publică ș...
Rezerva
-
Câţiva ani, am evoluat ca rezervă la Laminorul Nădrag. Frecam banca şi-i
mai distram pe băieţi. Suporterii m-au întrebat la birt: – Tu nu joci
niciodată? –...
Momentan nu activez pe blog, dar …
-
Momentan nu activez pe blog, dar pot fi găsită pe facebook:
https://www.facebook.com/colectiecutiichibrituri/ Postat în:Diverse
(re)capitulare~Ω
-
în 2009 e doar pentru mine& memoria mea selectivă:) poate o să mă ocolească
uitarea ori poate o să uit programat azi un ou mîine toți boii care trăgeau
la ...
2015 in review
-
The WordPress.com stats helper monkeys prepared a 2015 annual report for
this blog. Here’s an excerpt: A San Francisco cable car holds 60 people.
This blog...
Noi
-
Topul din 21 iulie 2015, de la zelist, cuprinde 88.532 de bloguri din
blogosfera românească. Blogurile noastre sunt clasate, astfel: 949
zamfirpop.wordpr...
O parte din tine
-
Sunt lucruri pe care nu le poti lasa deoparte tocmai pentru ca acele
lucruri sunt o parte din tine. Si fara ele probabil ca n-ai avea sens… De
fapt… se spu...
What Guests Want to Know
-
It’s no surprise that location is everything for guests who book an WP
Rentals. But what was surprising for us was the conundrum this topic
created in our ...
Blog aproape abandonat
-
Am primit un comentariu anonim la postarea precedentă. Autorul/autoarea mă
întreabă ce mai fac și dacă m-am săturat de blog.
În mod obișnuit, comentariile a...
Animaţie în bârlog
-
In bârlog adăpostiţi, Somn adânc au încă urşii Şi visează
fericiţi, Că au înflorit caişii. Deodat-o rază caldă Se strecoară în
bârlog, Gâdilând l...
Administraţia publică şi personalitatea multiplă
-
De câţiva ani buni lucrez în administraţia publică. Aia centrală, atât din
punct de vedere al clasificării din legislaţia de profil cât şi din cel al
ampla...
The Park Tower in London Knightsbridge to enjoy
-
Many tourists seeking the ability to enjoy an excellent stay London think
of looking so attractive and elegant hotels such as The Park Tower
Knightsbridge...
Eu și Moș Crăciun
-
Năbădăiosu` începu din timp să îşi pună pe hărtie dorinţele ce le va
trimite moşului printr-o scrisorică. Cel mai mult îşi dorea tot soiul de
jucării, dar ...
Fotografia Subacvatica
-
Am cautat si am gasit cea mai buna fotografie subacvatica. Autoarea este
Ximena Olds. In imagine este un melc de mare (2,5cm) cu capul scut care se
odihnes...
De suparare
-
Oameni buni, traiesc! Nu am murit, fiti linistiti , decat ca in ultima
vreme pasiunea mea pentru blogareala s-a cam stins. Din lipsa de
inspiratie, din cau...
Incredible 3D Pencil Art
-
Incredible 3D images that pop off the page... with pencil and paper
He's a modern day master making incredible 3D images that pop off the page
- armed onl...
Pe Ceahlau cu Miruna
-
Am fost pe Ceahlau! Cu Miruna! Fix cand implinea 1 an si 4 luni!
Asa ca merita povestit.
Am plecat, astfel, din Iasi, intr-o frumoasa diminea...
Plimbare de Rusalii
-
Duminica, am decis pe la prânz să plecăm la o plimbare de o zi. Dar
plimbarea s-a transformat într-una de două zile, cu itinerariu ales pe loc,
ad-hoc. Am ...
Cultura catinei albe
-
Cu gandul ca cititorii mei ar putea fi interesati de acest subiect,va
relatez despre cultura catinei albe,particularitati de crestere si
functionare,precum...
Ce i-a lăsat Octavian Paler Adelei
-
Amintiri, speranţe, vise! Cărţile lui Octavian Paler, sunt dintre acelea
care nu se mulţumesc să ramâna pe rafturi… ele pătrund în mintea noastra,
ne model...
Salutari. Asta e un lucrur nou pentru mine. Nu cred ca am vazut niciodata fructe de cactus. Multumesc. Seara minunata.
RăspundețiȘtergereAici mi-am prins urechile, că nu ştiu ce sunt...
RăspundețiȘtergereAha! Am văzute eticheta! Fructe de cactus! N-am mai văzut niciodată aşa ceva.
mereu am vrut sa stiu ce gust au dar...inca nu am aflat...
RăspundețiȘtergeredar...pentru toate exista un timp:)
oare se face si dulceata din aceste fructe? :)
eu...si dulceata suntem bune prietene :))
Adevarate delicatesuri fructele de cactus, din pacate spinii de pe fruct sant incredibil de periculosi.
RăspundețiȘtergereÎn secret se_cret ne aduse fructe cu ţepi. Sunt din alea ce pişcă mai tare decât ardeiul iute al nostru?
RăspundețiȘtergereInteresant.Nu cred că am văzut niciodată fructe de cactus.O noapte liniştită
RăspundețiȘtergereMă bucur,Tudor,că ai găsit ceva nou!În curte la noi este o porțiune de gard spre unul dintre vecini cu cactus de felul acesta.Prima fotografie e la noi în curte.
RăspundețiȘtergereAm postat pe celălalt blog al meu asta
http://collector-blogolog.blogspot.com/2010/06/sabres-tabar-fruct-de-cactus.html
Max Peter,este un fruct al cărui nume,Sabres,se folosește ca nume dat tinerilor născuți în Israel.Ar sugera că sunt ca fructele de cactus,țepoși pe din afară,da dulci dinăuntru.
RăspundețiȘtergereAm mai postat pe collector în 2010 asta
http://collector-blogolog.blogspot.com/2010/06/sabres-tabar-fruct-de-cactus.html
pandhora,fructele sunt zemoase,dulci acrișoare, cu accent spre acrișor,foarte bogate în vit.C.Eu personal nu mă omor după ele pentru că miezul comestibil are mulți sâmburi mici,
RăspundețiȘtergereimposibil de scos,trebuie mâncați și pe mine mă deranjează!
Se face,se face.Se fac foarte multe lucruri, înclusiv înghețată.Mai nou am văzut că se fac și murături din fruct(n-am gustat încă).
Ninu,am vești bune pentru tine.S-a creat,prin încrucișări un soi de fruct care nu are deloc spini sau are mult mai puțini.Ei cresc pe plantații,dar se spune că cei sălbatici,ce cresc pe marginea drumului,sunt mai gustoși decât cei cultivați!
RăspundețiȘtergereabbilbal,dacă deja ai amintit ardeiul iute,să știi că eu îl prefer fructului de cactus.Fructul de fapt nu pișcă deloc,dar poate foarte ușor, pișca tare calea până la fruct!
RăspundețiȘtergereIULISA,este un fruct întâlnit frecvent în țările de pe malul mării Mediterane, Italia, Grecia, sunt sigur și în sudul Spaniei.De asemenea pe partea Africană,Maroco,Egipt,în Israel bineînțeles.Dacă vei călători în aceste țări în lunile de vară este foarte ușor de găsit.Am mai postat în 2010 pe un alt blog al meu despre acest fruct,aici
RăspundețiȘtergerehttp://collector-blogolog.blogspot.com/2010/06/sabres-tabar-fruct-de-cactus.html
N-am văzut așa ceva de când sunt. Foarte frumos.
RăspundețiȘtergereAm văzut acum, mulţumesc pentru link. Omul cât trăieşte învaţă!
RăspundețiȘtergereBună Sergiu!
RăspundețiȘtergereMă uimești pe zi ce trece..
nu am știut că fac și fructe cactuși!
O zi de miercuri reușită îți doresc!
Salutare. Ma intreb cam in ce conditii poate fi folosit, pentru ce este folosit si daca areconditii speciale de preparare. Se pot manca direct ca orice altfruct?
RăspundețiȘtergereEu am mai vazut, dar tot asa, nu pe viu, si n-am avut niciodata ocazia sa le gust :)
RăspundețiȘtergereO zi frumoasa, prietene!
Este prima oară când văd asemenea minunății!
RăspundețiȘtergereMulțumesc!
http://incertitudini2008.blogspot.com/2011/08/ipostaze.html
Ei, uite ca pe mine m-ai lasat fara cuvinte, pentru ca nu am mai vazut asa ceva. :) Si sa ma faca pe mine cineva sau ceva sa tac e lucru mare. :D
RăspundețiȘtergeresă luăm aminte că poate om avea azi-mîine 'nevoi alternative'
RăspundețiȘtergereAm mâncat odată un asemenea fruct şi mi-a plăcut. Dar aşa multe...n-am mai văzut. Mă gândesc cum o fi la...cules! Cu-atâţia ţepi în jur... :-)
RăspundețiȘtergereO zi frumoasă, Se-cret!
Daca n-as fi citit o reteta culinara cu fructe de cactus, n-as fi stiut ca sunt comestible si chiar foarte bune! Vazandu-le aici, imi dau seama ca e adevarat. O zi frumoasa! :)
RăspundețiȘtergeremmmm, bun! :)
RăspundețiȘtergerece interesant, am invatat ceva nou, nu stiam ca se mananca fructele cactusului si nici ca au tepi si ele. chiar aseara frunzaream niste poze cu cativa cactusi, dar in ianuarie erau la stadiul de floare.
RăspundețiȘtergereUite ceva nou.. fruct de cactus. Pe aici trebuie sa asteptam 100 de ani sa infloreasca, d'apai sa si rodeasca?! :) Zi faina!
RăspundețiȘtergereAhh!
RăspundețiȘtergereMmm! :)
Si mie imi plac, au un gust deosebit. Numai, sa mi le curete altcineva. In Grecia, le spunem 'frangosika', adica smochine frantuzesti.
RăspundețiȘtergerefructe de cactus, foarte rare, dar aduc cu insele o frumusete rara! happy ww
RăspundețiȘtergereSalutare Sergiu !
RăspundețiȘtergereLucru nou pentru mine , nu am ştiut că cactusul are fructe comestibile şi nici ca arată aşa de bine .
Par apetisante ! Mulţam !
interesant :)
RăspundețiȘtergereAh ce mai imi plac fructele de cactus! In Maroc zilnic imi luam 2-3
RăspundețiȘtergereN-am mai vazut pana acum fructe de cactus. Habar n-aveam ca face vreunul fructe. Interesante ca aspect. :)
RăspundețiȘtergereHmmmm!!! Si folosesc la ceva fructele astea?
RăspundețiȘtergerenici eu nu stiu cum sunt, dar mi-e pofta :)
RăspundețiȘtergereAm vazut prima data in Grecia, pe insula Aegina, cactusi cu fructe, gradini intregi, si m-am mirat foarte mult cand am aflat ca se mananca. Pe urma, cand i-am vazut si la Barcelona, m-am umflat in pene cand am spus ca eu am mai vazut si stiu ca se mananca ! :D
RăspundețiȘtergereInteresant! Fructul de cactus este la fel de deosebit ca si florile pe care le fac acesti teposi mandri ce par duri, dar inflorescenta si fructul lor spune altceva...
RăspundețiȘtergereToate cele bune!
hm, nu stiu cat as incerca din 'aprozarul' asta.
RăspundețiȘtergereZodrac,dacă ajungi în regiuni pe coasta mării Mediterane,cu siguranță vei vedea.Dar numai în perioada de vară.
RăspundețiȘtergereMă bucur Max Peter,că am putut contribui cu ceva.
RăspundețiȘtergereMulțumesc ELENA!
RăspundețiȘtergereO seară plăcută îți doresc.
Salut Costin Comba.
RăspundețiȘtergereFructele se pot consuma așa cum sunt,fără nicio preparare suplimentară!Singurul lucru ce trebuie făcut cu grijă este culesul fructelor de pe cactus,din cauza țepilor care sunt neplăcuți.Cei cu experiență fac minuni descurcându-se cu fructele fără nici cea mai mică înțepătură
Teo Negură,va trebui să faci o excursie, vara, undeva pe perimetrul mării mediterane,sau să vii în pelerinaj la locurile sfinte,vara!
RăspundețiȘtergereMă bucur,INCERTITUDINI,că la mine pe blog ai văzut pentru prima oară!Mulțumesc pentru invitație,ajung ăn curțnd să văd postarea.
RăspundețiȘtergereAtunci,sunt cineva:D,yana,dacă am reușit să te las cu gura căscată!
RăspundețiȘtergereMă bucur și sper că ți-au plăcut fructele.
CELLA,cu inima deschisă sunt gata să primesc orice nevoie alternativă și asta nu-i în glumă!
RăspundețiȘtergereAlexandru,culegători de Sabres(fructele cactusului)dispun de o îndemânare uimitoare.Nu știu cu ce preț au dobândit-o,dar sunt deosebiți.Apoi sunt cactușii cultivați care sunt soiuri cu mult mai puțin țepi!
RăspundețiȘtergereMuritor de rând se înțeapă tare ce fructele,culegătorii nu!
Da,Mirela,sunt reale și sunt după culoare, doar, trei feluri:verzui,galben și roșu.Se prelucrează tot mai mult,se fac tot mai multe produse, înghețată,lichior,sosuri pentru gătit și câte și mai câte.
RăspundețiȘtergereAdevărat V.V!
RăspundețiȘtergereDa aA,sunt comestibile fructele cactusului.Florile sunt frumoase și foarte fotogenice.Îmi place să le fotografiez(am postat flori care acum sunt deja fructe)!
RăspundețiȘtergereMă bucur OFZ,că ai găsin ceva nou și sper interesant.
RăspundețiȘtergereSă ai și tu o zi frumoasă!!!
DANI,și eu prefer să le primesc curățate,în afara cazului cănd sunt soiuri cu mult mai puțini țepi.Aceste soiuri sunt „accesibile” și celor mai puțin experimentați cu fructele acestea.
RăspundețiȘtergereMulțumesc Liviu R
RăspundețiȘtergereHappy WW!
Salut Sorin!
RăspundețiȘtergereSeamănă cu perele la mărime și la formă și sunt gustoase,dulci acrișoare puțin spre acrișor!Arată bine în afara țepilor!
O zi și o seară minunată să ai!
Mulțumesc rokssana!
RăspundețiȘtergereEi în cazul acesta,Alicee,ești cunoscătoare!
RăspundețiȘtergereDa Carmen sunt un soi de cactuși care cresc pe marginea drumului,ajungând la 2-4 m înălțime,cu niște „frunze”cărnoae ovale de 20-40cm ce se pun unele la capătul celorlalte.Sper că descrierea mea nu te-a încurcat mai mult decât te-a ajutat.Probabil că va trebui să fac ceva fotografii că ele vorbesc mai clar decât mine!
RăspundețiȘtergereDa minoki,sunt consumate ca fructe,crude și se prepară din ele tot felul de produse.Lichior,înghețată,sosuri de gătit și cred altele!
RăspundețiȘtergereSophie,gustul e foarte bun,dulce acrișor,cu accent pe accrișor,dar sunt înăuntru ceva sâmburi mici,enervanți ce trebuie mâncați și pe mine mă deranjează(la cap:D)!
RăspundețiȘtergereFruntul e gustos!!!
Da Zina este plăcut să vezi ceva ce știi,ai cunoscut și acum se reîmprospătează evenimentele din trecut!Ai gustat fructul,au nu era sezonul când sunt coapte?
RăspundețiȘtergereAdevărat LOLITA,acestea sunt contradicțiile naturii!
RăspundețiȘtergereMulțumesc,la fel și ție toate cele bune!
Cleo,nu-i nicio problemă,este un „aprozar” cu referințe bune și marfa controlată:)!
RăspundețiȘtergereDa belsim așa o fi!
RăspundețiȘtergereSeamana bine cu prickly pears din America.
RăspundețiȘtergereNeuroanchiloza,nu cunosc acest fruct pe care l-ai amintit și am aruncat o privire pe google. Este același lucru,atât florile cât și fructele sunt la fel.Cactusul în sine este același cactus!
RăspundețiȘtergereextraordinar!!! :-)
RăspundețiȘtergereaflu şi eu abia acum că sunt comestibile.
cum am dad clic pe link de la mine de pe blog şi am ajuns aici am zis că asta nu se poate să fie de-aici
cum am ajuns la flag counter şi am văzut numărul de vizite din ţara sfântă, mi-am dat seama de unde sânt fructele.
o zi superbă să aveţi!
Ce gust au si cum se numesc fructele de cactus?
RăspundețiȘtergereSunt acrisoare, deci au vitamina C!... ;)
RăspundețiȘtergereDa cristinaghedea sunt comestibile și-s chiar gustoase!Adevărat acolo sunt în Israel.Bun venit pe blogul meu.Sper că vei găsi și pe viitor,aici,lucruri ce îți vor fi pe plac!
RăspundețiȘtergerefosile,sunt dulci-acrișoare cu ușor accent pe acrișor!
RăspundețiȘtergereAici în Israel se numesc Sabra(sing.)Sabres(pl.).Tinerii născuți în Israel sunt denumiți cu acest nume,voind să sugereze că sunt țepoși pe dinafară,dar dulci pe dinăuntru!
Da,acuarele,sunt dulci-acrișoare și au vit.C în cantități mari!
RăspundețiȘtergereNu este vit.C de la Cactus ;)!