am făcut și eu ceva
Întârziere sau Avans?
-
Azi dimineață am întârziat la serviciu... sau cel puțin așa părea. Având un
program de lucru complet flexibil, pot să încep munca la orice oră doresc.
Totu...
Acum o oră
Mulţumesc pentru vizita pe blogul meu şi e o bucurie să descopăr blogul vostru frumos, plin de bucuriile vieţii.
RăspundețiȘtergereDumnezeu să vă dea sănătate şi prosperitate!
Este pentru prima oara cand vad varza pusa la murat ( sper sa nu ma insel ) asa... taiata. :) Serios.
RăspundețiȘtergereBun venit pe blogul meu Roxana Iordache!Sunt puțin în incurcătură.Ai nimerit,pentru prima oară,peste o postare...varză,pe un blog care de obicei prezintă fotografiile mele personale,dar de alt tip.Suntem într-adevăr plini de viață, florile mele,pisicile mele și eu însumi. Mulțumesc de vizită și sper să te avem și în viitor alături de noi,la posturi mai la nivel,decât această varză.
RăspundețiȘtergereDumnezeu să ne ocrotească pe toți și să ne dea sănătate și prosperitate!
Lillee,așa este,nu greșești.Este varză murată și este pusă așa,tăiată în bucăți mai mari,pentru motivul că în trecut când o jiluiam, mărunt, mărunt se înmuia,era aspectuoasă dar dizgrațioasă.Acum se acrește și rămâne crocantă.
RăspundețiȘtergereMi-ai facut poftă . am să pun si eu varză la murat asa taiată ,se murează mai repede asa taiată am mai pus .O seară frumoasa!
RăspundețiȘtergereadooorrr varza!!! să nu (o)huleşti:)
RăspundețiȘtergereda ce capace faine
să o mîncaţi sănătoşi, aşa cum ea e sănătate curată, mi poftă deja de cartofi în ler cu unt gălbior de casă şi ea drăguţa cu o ţîră oloi să-i mîngîie acreala
mmmmmmmmm
Mmmm, ce bine arata! Mama mureaza vara castravetii in borcan la soare, cum facea si bunica :)) La varza nu ne-am gandit...
RăspundețiȘtergeream pus si eu asa varza, dar cu crengile de marar si restul, sus. Le puneam in cruce, sa tina varza in zeama.
RăspundețiȘtergereMmmmm, arata tare bine!
E foarte simplu IULISA.Nu,nu se murează mai repede tăiată în bucăți mai mari,dar pe vremea asta însorită diferența este nesemnificativă!Poftă bună și o seară plăcută să ai.
RăspundețiȘtergereFerească toți sfinții,CELLA!
RăspundețiȘtergereCum o să hulesc ceea ce halesc :))?!
De e sănătate curată.Varza asta îi căutată aici în jurul nostru.E cu mirodenii din Cluj(cimbru și mărar)și are un gust extra.Interesant,exact așa o mâncam acasă cu o țîră de oloi.Asta la mine merge și în loc de desert!!!
E simplu Alina,merge foarte bine și varza(poate durează puțin mai mult decât castraveții).Apă sare,cimbru,mărar,usturoi și ardei iute și musai varză.E gata,vara la soare,în 4-5 zile maximum(poate și mai puțin)!
RăspundețiȘtergerePoftă bună,Alina!
Cleo,e bine și sus cu bețele de cimbru și mărar.Pe mine mă deranjează semințele ce se scutură de la cimbru și alte particule mici.Când îs mirodeniile jos semințele rămân pe fundul borcanului.Sus am două spatule de lemn și fac din ele crucea care ține varza sub zeamă și gata:)).
RăspundețiȘtergereOoooo, ce harnici sunteti! sa nu va mirati daca va treziti cu mine la masa! :))
RăspundețiȘtergereVa trebui să cauţi câte o raţă pentru fiecare borcan cu varză.
RăspundețiȘtergereCARMEN,cu plăcere te primim! Poți veni la varză acră și mai găsim noi câte ceva s-o garnisim. Dacă vii atunci repede,că pretenenții se mobilizează...
RăspundețiȘtergereZamfir,rațele nu mănâncă varză acră,eu nu mănânc rațe atunci ce să fac cu două rațe:)))?
RăspundețiȘtergereSau cel puțin așa cred eu că rațele nu mănâncă varză acră!
Varza murata, perfect pentru o dimineata grea. Eu pun castraveti la murat, in apa cu sare, usturoi si marar. Cand eram mic, la tara, puneam la murat borcane de castraveti pe sub vrejul de dovleac. Le descopereau parintii mei.
RăspundețiȘtergereAsta este buna la un gratar, cu o friptura bine facuta.
RăspundețiȘtergerebuna varza murata, dar mai buna zeama de varza. Cu o ciorba de fasole cu mamaliga coapta. Imi aduc aminte de bunica.
RăspundețiȘtergereAșa-i Costin,bună varza murată și bună zeama de varză.Și eu pun castraveți la murat dar mai puțin,că țin mult mai puțin timp,iar dacă se înmoaie sunt răi tare.Muratul îl fac și eu exact cum ai scris și tu.
RăspundețiȘtergereBun venit pe blogul meu Cetateanu'!
RăspundețiȘtergereȘi noi mâncăm varza acră lângă un grătar!Sănătate curată!!!
Da Cetateanu' aceiași folosință are și la noi zeama de varză!
RăspundețiȘtergereCiorbă de perișoare și altele...tare bune sunt
Arată foarte bine. Cu fotografia asta mi-ai amintit de borcănele pe care le pregătea şi bunica cu tot felul... varză, gogoşari, ardei iuţi, castraveciori...
RăspundețiȘtergerevarza acra calita bine la cuptor si in plus cativa carnaciori...mai bine nu ma mai gandesc :))
RăspundețiȘtergereDa Carmen,erau alte vremuri.Acum este totul la Hipermarket!Rar mai fac oamenii acasă,cu toate că toți recunosc,cu nostalgie,că erau mai bune acelea de casă.
RăspundețiȘtergere:))pandhora ce gânduri bune și gustoase îți trec prin minte!
RăspundețiȘtergereMă alătur cu plăcere!!!