luni, 6 iunie 2011

Varză...

am făcut și eu ceva

26 de comentarii:

  1. Mulţumesc pentru vizita pe blogul meu şi e o bucurie să descopăr blogul vostru frumos, plin de bucuriile vieţii.

    Dumnezeu să vă dea sănătate şi prosperitate!

    RăspundețiȘtergere
  2. Este pentru prima oara cand vad varza pusa la murat ( sper sa nu ma insel ) asa... taiata. :) Serios.

    RăspundețiȘtergere
  3. Bun venit pe blogul meu Roxana Iordache!Sunt puțin în incurcătură.Ai nimerit,pentru prima oară,peste o postare...varză,pe un blog care de obicei prezintă fotografiile mele personale,dar de alt tip.Suntem într-adevăr plini de viață, florile mele,pisicile mele și eu însumi. Mulțumesc de vizită și sper să te avem și în viitor alături de noi,la posturi mai la nivel,decât această varză.
    Dumnezeu să ne ocrotească pe toți și să ne dea sănătate și prosperitate!

    RăspundețiȘtergere
  4. Lillee,așa este,nu greșești.Este varză murată și este pusă așa,tăiată în bucăți mai mari,pentru motivul că în trecut când o jiluiam, mărunt, mărunt se înmuia,era aspectuoasă dar dizgrațioasă.Acum se acrește și rămâne crocantă.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mi-ai facut poftă . am să pun si eu varză la murat asa taiată ,se murează mai repede asa taiată am mai pus .O seară frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  6. adooorrr varza!!! să nu (o)huleşti:)
    da ce capace faine
    să o mîncaţi sănătoşi, aşa cum ea e sănătate curată, mi poftă deja de cartofi în ler cu unt gălbior de casă şi ea drăguţa cu o ţîră oloi să-i mîngîie acreala
    mmmmmmmmm

    RăspundețiȘtergere
  7. Mmmm, ce bine arata! Mama mureaza vara castravetii in borcan la soare, cum facea si bunica :)) La varza nu ne-am gandit...

    RăspundețiȘtergere
  8. am pus si eu asa varza, dar cu crengile de marar si restul, sus. Le puneam in cruce, sa tina varza in zeama.
    Mmmmm, arata tare bine!

    RăspundețiȘtergere
  9. E foarte simplu IULISA.Nu,nu se murează mai repede tăiată în bucăți mai mari,dar pe vremea asta însorită diferența este nesemnificativă!Poftă bună și o seară plăcută să ai.

    RăspundețiȘtergere
  10. Ferească toți sfinții,CELLA!
    Cum o să hulesc ceea ce halesc :))?!
    De e sănătate curată.Varza asta îi căutată aici în jurul nostru.E cu mirodenii din Cluj(cimbru și mărar)și are un gust extra.Interesant,exact așa o mâncam acasă cu o țîră de oloi.Asta la mine merge și în loc de desert!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. E simplu Alina,merge foarte bine și varza(poate durează puțin mai mult decât castraveții).Apă sare,cimbru,mărar,usturoi și ardei iute și musai varză.E gata,vara la soare,în 4-5 zile maximum(poate și mai puțin)!
    Poftă bună,Alina!

    RăspundețiȘtergere
  12. Cleo,e bine și sus cu bețele de cimbru și mărar.Pe mine mă deranjează semințele ce se scutură de la cimbru și alte particule mici.Când îs mirodeniile jos semințele rămân pe fundul borcanului.Sus am două spatule de lemn și fac din ele crucea care ține varza sub zeamă și gata:)).

    RăspundețiȘtergere
  13. Ooooo, ce harnici sunteti! sa nu va mirati daca va treziti cu mine la masa! :))

    RăspundețiȘtergere
  14. Va trebui să cauţi câte o raţă pentru fiecare borcan cu varză.

    RăspundețiȘtergere
  15. CARMEN,cu plăcere te primim! Poți veni la varză acră și mai găsim noi câte ceva s-o garnisim. Dacă vii atunci repede,că pretenenții se mobilizează...

    RăspundețiȘtergere
  16. Zamfir,rațele nu mănâncă varză acră,eu nu mănânc rațe atunci ce să fac cu două rațe:)))?
    Sau cel puțin așa cred eu că rațele nu mănâncă varză acră!

    RăspundețiȘtergere
  17. Varza murata, perfect pentru o dimineata grea. Eu pun castraveti la murat, in apa cu sare, usturoi si marar. Cand eram mic, la tara, puneam la murat borcane de castraveti pe sub vrejul de dovleac. Le descopereau parintii mei.

    RăspundețiȘtergere
  18. Asta este buna la un gratar, cu o friptura bine facuta.

    RăspundețiȘtergere
  19. buna varza murata, dar mai buna zeama de varza. Cu o ciorba de fasole cu mamaliga coapta. Imi aduc aminte de bunica.

    RăspundețiȘtergere
  20. Așa-i Costin,bună varza murată și bună zeama de varză.Și eu pun castraveți la murat dar mai puțin,că țin mult mai puțin timp,iar dacă se înmoaie sunt răi tare.Muratul îl fac și eu exact cum ai scris și tu.

    RăspundețiȘtergere
  21. Bun venit pe blogul meu Cetateanu'!
    Și noi mâncăm varza acră lângă un grătar!Sănătate curată!!!

    RăspundețiȘtergere
  22. Da Cetateanu' aceiași folosință are și la noi zeama de varză!
    Ciorbă de perișoare și altele...tare bune sunt

    RăspundețiȘtergere
  23. Arată foarte bine. Cu fotografia asta mi-ai amintit de borcănele pe care le pregătea şi bunica cu tot felul... varză, gogoşari, ardei iuţi, castraveciori...

    RăspundețiȘtergere
  24. varza acra calita bine la cuptor si in plus cativa carnaciori...mai bine nu ma mai gandesc :))

    RăspundețiȘtergere
  25. Da Carmen,erau alte vremuri.Acum este totul la Hipermarket!Rar mai fac oamenii acasă,cu toate că toți recunosc,cu nostalgie,că erau mai bune acelea de casă.

    RăspundețiȘtergere
  26. :))pandhora ce gânduri bune și gustoase îți trec prin minte!
    Mă alătur cu plăcere!!!

    RăspundețiȘtergere